Faydalı Bilgiler

Devamsızlık Sildirme Dilekçesi 2024 (Ortaokul, 9 Sınıf ve Lise)

Devamsızlık Sildirme Dilekçesi 2024 (Ortaokul, 9 Sınıf ve Lise)!; en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Lisede devamsızlık sildirme işlemi velinin resmi kanıtlı olarak yazacağı bir dilekçe ile mümkün olmakta. Mazeret, sağlık raporu ya da geçerli bir neden olmalıdır. Liselerde mazeret bildirmeden 1 yıl içinde en çok 10 gün devamsızlık hakkı vardır. 20 gün de rapor alınmaktadır.

12. Sınıfta Devamsızlık Sildirme

12.ci sınıfta mazeretsiz devamsızlık hakkı 10 gündür. Mazeretli izin hakkı ise 20 gündür. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlıklar toplam 30 günü aşmamalıdır. Yönetmeliğe göre devamsızlığı 30 günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapmaktadır.

12.nci sınıfta devamsızlığınız 30 günü geçti ve devamsızlık sildirmek istiyorsanız. Öncelikle yapmanız gerekenler;

  • Öncelikle ilk işiniz lise devamsızlık sildirme dilekçesi oluşturmak olmalı,
  • Bu dilekçe aileniz tarafından yazılmalıdır. Dilekçe içeriğinde; Neden okula gidemediğiniz ve neden devamsızlık yaptığınız belirtilmelidir ve imzalanmalıdır.
  • Bu dilekçe siz veya aileniz tarafından okul müdürü veya müdür yardımcısına verilmesi gerekmektedir. (Dilekçe anne veya babanız tarafından getirilmesi istenebilir.)

Not : Normalde devamsızlık silme işlemi yoktur. Aileniz gidip Okul müdürü veya müdür yardımcısı ile konuşmalıdır. Mazeretli ve mazeretsiz devamsızlıklar sınıra dayandıysa okul müdürü veya müdür yardımcısından dilekçeyi kabul edilmesi için rica etmek gerekmektedir.

Lisede Devamsızlık Sildirme 2024

Devamsızlık hakkı 1 yıl veya 2 dönem için söz konusudur. Öğrenci mazeret bildirmeden 10+20 gün boyunca okula gelmezse velisi bilgilendirilir ve öğrenci başarısız sayılmaktadır.

Tüm notları yüksek olsa da başarısız sayılacağı için, devamsızlık yapmamak gerekiyor. Öğrenciler tarafından en çok merak edilen konuların başında devamsızlık sildirme konusu gelmektedir.

Lisede Devamsizlik Sildirme
Lisede Devamsizlik Sildirme

Öğrenci velisinin mazeret bildirerek devamsızlık henüz başlamadan önce. Dilekçeyi okula vermesi ve dilekçenin de kabul edilmesi sonrasında öğrenci. 10 gün haricinde mazeret çerçevesinde bildirilen gün kadar Okula devamsızlık yapma hakkı doğar.

Öğrenci kendi başına Okula devamsızlık yaparsa devamsızlık sildirme mümkün olmaz. Mazeret beyan ederek devamsızlık sildirme ancak doktor raporu ya da Öğrenci velisinin okula geçerli bir mazeret ileri sürmesi ile mümkün olmaktadır.

Devamsızlık Hakkı Kaç Gündür

 Lisede okuyan öğrenciler için mazeret bildirmeden 10 gün devamsızlık yapma hakkı vardır. Veli tarafından yazılacak geçerli bir neden ile ispat edilecek olan diğer devamsızlık hakkı maksimum 20 gündür. Öğrenciler tarafından merak edilen konuların başında Lisede devamsızlık hakkının kaç gün olduğu konusudur. Hiçbir Mazereti yoksa 10 gün devamsızlık hakkı bulunmaktadır. Bunun dışında öğrenci mazeret bildirmediğinde 10 günü geçerse o yıl için başarısız sayılmakta.

Yine de bazı okullarda yönetim inisiyatif kullanarak öğrencinin. 1 yıl boyunca ki çabasını boşa çıkarmamak için öğrenciye yardımcı olur. Bu konunun okul yönetimi ile konuşulması gerekiyor. Okula devam eden yeni öğrencilerin, hangi sınıfta olursa olsun. 14 yaşını geçmesi ile açık öğretime kayıt yapma hakkı doğmaktadır. Çalışmaya da başka nedenlerden dolayı okula devam edemeyecek olan. Öğrenciler 14 yaşını geçmişlerse Açık öğretim ortaokuluna ya da lise öğrencisi ise Açık Öğretim lisesine kayıt yaptırmalıdır.

 Açık Öğretim Lisesi ile Örgün Öğretim Arasında Fark Var mı?

 Açık Öğretim Lisesi ile örgün öğretim arasında, liselerde verilen eğitimlerde öğrencinin çabası önemli bir kriterdir. Ders çalışarak sınıfı geçmeye azmetmiş bütün öğrenciler ister. Örgün öğretimde ister açık öğretimde sınıfını başarıyla geçebilirler ve aynı eşdeğer diplomayı alabilirler.

Açık Öğretim lisesini bitirenler. Açık öğretim, Ön lisans ve açık öğretim lisans bölümlerine kayıt olarak Yüksek Öğretime devam edebilirler. Son yıllarda Açık Öğretim Ön lisans ve lisans programları oldukça çeşitlendirilmiştir. 

Okula devam etme imkanı olmayan öğrencilerin Açık öğretimde okuma hakkı bulunmaktadır. Öte yandan Örgün öğretimde eğitim görenlerin, devamsızlık sildirme yapmak istemesi durumunda kendi velilerini bilgilendirerek. Velinin imzası ile hazırlayacakları bir dilekçe ile okula başvurmaları ve sonucu beklemeleri gerekiyor.

Özürsüz DEVAMSIZLIK Sildirme Dilekçesi

Özellikle lise son sınıfta yoğun tempolu bir şekilde YKS’ye hazırlanmak hemde okula gitmek oldukça yorucu olmaktadır. Okulda devamsızlık sınırlı olduğu için, ciddi hastalık olmadıkça okula gitmek zorunludur.

Özürsüz DEVAMSIZLIK Sildirme Dilekçesini aileniz sizin adınıza yazmalıdır. DEVAMSIZLIK Sildirme Dilekçesinde yer alması gereken bilgiler;

Hangi tarihlerde devamsızlık yaptığınızSınıf Bilgileri
Devamsızlık sebebiAile İmzası
Okul NumaranOkul Müdürü veya Yardımcısına Teslimi
Özürsüz DEVAMSIZLIK Sildirme Dilekçesi

Yukarıda bilgileri dilekçeye doğru bir şekilde yazarak devamsızlığınızın iptalini talep ediyorsunuz.

DEVAMSIZLIK Sildirme Dilekçesi 2024

Devamsızlığı sildirme başvurusunda en önemli unsur veli onayıdır. İzinli sayılmanız için, ebeveynleriniz izin dilekçesinin bir örneğini imzalamalıdır. Devamsızlık sildirme dilekçesini ailenizden biriniz okulunuza teslim etmelidir. Dilekçe Örneği;

DEVAMSIZLIK Sildirme Dilekcesi
DEVAMSIZLIK Sildirme Dilekcesi
DEVAMSIZLIK Sildirme Dilekçesi İndirİndir
DEVAMSIZLIK Sildirme Dilekçesi

GNC Bilgi

GNCBilgi.com'un ilk ve yönetici yazarı olan GNC Bilgi adlı yazar, GNCBilgi.com içerisindeki tüm kategorilerde içerik oluşturmakla beraber tüm site yönetiminden sorumludur.GNCBilgi, birden fazla kategoride doğru, tarafsız ve nesnel bilgiyi son ziyaretçiye ulaştırabilmek için çaba sarf eder. GNCBilgi'nin ilk ve tüm yetkiye sahip olan GNC Bilgi adlı yazarıysa GNCBilgi.com içerisindeki tüm kategorilerde en nesnel, özgün ve doğru bilgiyi aktarmakla görevlidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu