Fiyatı Nedir?

Bim Ton Balığı Fiyat 2024 (Derya ve Dardanel)

Bim Ton Balığı Fiyat 2024 diğer zincir market fiyatları ile paraleldir. 2024 yılında Bim ton balığı fiyatları şöyle sıralanıyor; Dilerseniz diğer Fiyatı Nedir? yazılarımıza da bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bim Ton Balığı Fiyat 2024

Yazımız güncel Bim Ton Balığı fiyatlarını içermektedir. Bim Derya ton balığı fiyatı 2024 yazımızın devamında yer almaktadır. Dilerseniz diğer Bim Ketçap Fiyatı 2024 yazımızada bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bim Ton Baligi Fiyat Derya ve Derdenel
Bim Ton Baligi Fiyat Derya ve Derdenel
Derya Ton Balığı 320 g26 TL
125 g Dradanel Ton Balığı28 TL
Dardanel ekonomik 24 adet x 160 gr141 TL
Dardanel Klasik Ton Balığı 1705 gram141 TL
Dardanel Ayçiçek yağlı ton balığı 2 x 150 gram163 TL
Dardanel Ton Zeytinyağlı 3 Adet x 75 gram66 TL
Wawa ton balığı 2 adet x 160 gr40 TL
Wawa ton balık 3 adet x 80 gram55 TL
Dardanel 150gr Ton Balığı46 TL
Superfresh 6 adet x 150 gram214 TL
Superfresh 4 adet x 150 gram148 TL
Bim Ton Balığı Fiyat 2024

BIM Ton Balığı Besin Değerleri

Ton balığının hem lezzeti hem de besin değeri oldukça yüksektir. Ton balığının, fazla tüketilmemesi şartıyla kalp sağlığına iyi geldiği de bilinmektedir. Ton balığı limon sıkılarak ekmekle, makarnaya eklenerek veya salatalara eklenerek tüketilmesi önerilir. Besin değerinin yüksek olduğunu bildiğimiz ton balığının içinde neler var bakalım. 100 gram ton balığı yaklaşık olarak:

  • Kalori değeri: 123 kcal
  • Protein: 26 g
  • Yağ: 2 g
  • Kolesterol: 63 mg
  • Kalsiyum: 28 mg
  • Demir: 1,3 mg
  • Fosfor: 375 mg
  • Vitamin B12: 2,4 μg
  • Omega-3 yağ asitleri: 1,3 g

Ton balığı, düşük yağ içeriği ve yüksek protein içeriği nedeniyle diyet programları için uygun bir gıdadır. Ayrıca, yüksek Omega-3 yağ asitleri içeriği olduğundan dolayı uzmanlar tarafından kardiyovasküler sağlık üzerinde pozitif etkileri olduğu bildirilmektedir. Ancak, ton balığı içerisindeki metilmerkür miktarı nedeniyle sınırlı tüketilmesi önerilir.

Ton Balığı Paketleme Süreci

Balıklar seçilir ve kalitesi kontrol edilir. Balıklar temizlenir ve fillet hale getirilir. Filletler soğutulur veya dondurulur. Soğutulan veya dondurulan filletler, paketleme için hazırlanır. Filletler paketlenir ve etiketlenir, ürün açıklaması, son tüketim tarihi ve diğer gerekli bilgiler eklenir. Paketlenen ürünler ambalajları incelenir ve kapaklar kapatılır. Paketlenen ürünler soğutucuda depolanır veya dondurulur. Paketlenen ve soğutulan/dondurulan ürünler nihai müşteriye veya satış noktalarına gönderilir. Bu adımlar arasında hijyen ve hijyenik çalışma koşullarına uymak, ürünlerin güvenli ve uygun bir şekilde paketlenmesi ve güncel gıda güvenliği standartlarına uygun şekilde işlenmesi önemlidir.

Türkiye’de Balık tüketimi İstatistik

Ülkemizde 2016 yılının istatistiklerine göre kişi başına aylık balık tüketimi 5.4 Kg ile sınırlı iken bu tüketim 2017 yılında 5.5 Kg oldu. Avrupa’da ise bu oran aylık kişi başına 16 Kg olmaktadır. 3 tarafı denizlerle çevrili cennet vatanımızda daha fazla balık tüketimi; kardivasküler sağlık için şart.

GNC Bilgi

GNCBilgi.com'un ilk ve yönetici yazarı olan GNC Bilgi adlı yazar, GNCBilgi.com içerisindeki tüm kategorilerde içerik oluşturmakla beraber tüm site yönetiminden sorumludur.GNCBilgi, birden fazla kategoride doğru, tarafsız ve nesnel bilgiyi son ziyaretçiye ulaştırabilmek için çaba sarf eder. GNCBilgi'nin ilk ve tüm yetkiye sahip olan GNC Bilgi adlı yazarıysa GNCBilgi.com içerisindeki tüm kategorilerde en nesnel, özgün ve doğru bilgiyi aktarmakla görevlidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu