Faydalı Bilgiler

Devamsızlık Hakkı Nedir? – Üniversite Devamsızlık Nasıl Hesaplanıyor?

Devamsızlık Hakkı Nedir? – Üniversite Devamsızlık Nasıl Hesaplanıyor?; Her üniversitede devamsızlık hesabı farklı olabilir, çoğunlukla derslere devam- katılım yüzde 70-80 oranında olmalıdır. Bazı üniversitelerde devamsızlık hakkı bir dersin toplam saatinin yüzde 30’una tekabül etmektedir. Daha fazla devamsızlık yapıldığında ilgili dersten kalma ve seneye aynı dersi tekrar alma zorunluluğu vardır. Bazı üniversitelerde derse devam zorunluluğu yoktur.

Devamsızlık Hakkı Nedir?

Bazı Teknik üniversitelerde bir dersten kalındığında seneye derslere devam etmeden sadece sınava girilme zorunluluğu varken, bazı üniversitelerde o derse sil baştan tüm yıl katılım zorunluluğu vardır. SolidWork, AutoCAD vs gibi teknik çizim dersleri bazı üniversitelerde, tekrar alınırken bile zorunlu katılıma tabidir.

Üniversite Devamsızlık Hakkı Kaç Saat?

Üniversitede 1 dönem 4 aydır. Bu da 32 hafta eder. Devamsızlık hesabı için ilgili dersin haftada kaç saat görüldüğü önemlidir. Haftada 4 saat görülen ders ayda 16 saat eder. 4 ayda 64 saat eder. Demek ki öğrenci bir dönemde 64 saat ders alacaktır. 64 saat x 70/100 = 44.8 saat devam zorunluluğu vardır. Bunu 45 saate yuvarlayalım. Bu durumda 19 saat devamsızlık hakkı vardır. Bu da 5 haftadan az eder. Öğrenci tam 5 hafta derse girmezse devamsızlıktan kalır.

Universite Devamsizlik Nasil Hesaplaniyor
Universite Devamsizlik Nasil Hesaplaniyor
Üniversite Devamsızlık Hakkı Kaç Saat?19 saat devamsızlık
Üniversite Devamsızlık Hakkı Kaç Saat?

 1 Dönemde Kaç Devamsızlık Hakkı Var?

1 dönemde veya 2 dönemde her ders saatine göre yüzde 70 oranında devam zorunluluğu vardır. Ders saatleri bir dönem olan 4 ay ile çarpılarak tüm ders saatleri bulunmaktadır. Bu durumda söz konusu ders için 1 dönemlik ders saati X ise 70.x/100 saat devam zorunluluğu vardır.

Devamsızlık hakkı her ders için yüzde 20 veya bazı üniversitelerde yüzde 30 olarak hesaplanır. Her dönem, ders alındıktan sonra vize final ve bütünleme sınavları sürecinden sonra geçilmişse o ders bir daha alınmaz. Ders geçilmediyse üniversitenin bir sonraki yıl düzenleyeceği programa göre derse devam etme/etmeme durumuna göre öğrenci kendini ayarlar. Buna göre 1 dönem, sadece o dönemde alınan dersleri ilgilendirir.

 1 Dönemde Kaç Devamsızlık Hakkı Var?% 20 veya bazı üniversitelerde yüzde %30
 1 Dönemde Kaç Devamsızlık Hakkı Var?

Üniversite Devamsızlık Nasıl Hesaplanıyor?

Devamsızlık türlü şekillerde olabiliyor, derse katıldığı halde imza atmayı unutan öğrenci o derse gelmemiş sayılmaktadır.. Bazen öyle yanlışlıklar olabiliyor. Üniversitenin kendi sisteminde bazen hocalar yanlışlık yapabiliyor ve gelen öğrenciyi yok yazabiliyor.

Bazen de gelmeyen öğrenci gelmiş olarak yanlışlıkla kaydedilebiliyor. Sonuç olarak öğrencinin derse gelip katılması yok yazılmaması için yeterli değildir, imza atmayı unutan öğrenci gelmemiş sayılmaktadır. Öğrencinin derse gelmediği sisteme kayıt edildikten sonra düzeltilemez.

 %30 DEVAMSIZLIK Hakkı Kaç Gün, Üniversite DEVAMSIZLIK Hakkı Nereden Öğrenilir?

Her üniversitenin kendi öğrencileri için hazırladığı bir kullanıcı adı – şifre ile sisteme girilerek her dersle ilgili devamsızlık süreleri takip edilmektedir. Bazı ders hocaları verileri geç girebilir ve sonuçlar ekrana hemen yansımaz.

En iyi yol öğrencinin hem devamsızlıkları not alması hem de sistemde kontrol etmesidir. Üniversite devamsızlık hakkı her öğrencinin kendi hesabına giriş yapması ile sistemden öğrenilebilir. Öğrenci işlerine gidilerek devamsızlık hakkı öğrenilmektedir. Bu yazımızda Devamsızlık Sildirme hakkına detaylı bilgi edinebilirsiniz.

GNC Bilgi

GNCBilgi.com'un ilk ve yönetici yazarı olan GNC Bilgi adlı yazar, GNCBilgi.com içerisindeki tüm kategorilerde içerik oluşturmakla beraber tüm site yönetiminden sorumludur.GNCBilgi, birden fazla kategoride doğru, tarafsız ve nesnel bilgiyi son ziyaretçiye ulaştırabilmek için çaba sarf eder. GNCBilgi'nin ilk ve tüm yetkiye sahip olan GNC Bilgi adlı yazarıysa GNCBilgi.com içerisindeki tüm kategorilerde en nesnel, özgün ve doğru bilgiyi aktarmakla görevlidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu